Over ons

Ontoegankelijk is een initiatief van Stichting Appt. Voor de doorontwikkeling hebben we een strategische samenwerking opgezet met Stichting Accessibility. Appt heeft de expertise op het gebied van apps en Accessibility op het gebied van websites. Hierdoor is het nu mogelijk om ontoegankelijke apps én websites te melden.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Eindhoven, SIDN fonds en Bartiméus fonds.

Stichting Appt

Stichting Appt is opgericht door Jan Jaap de Groot en Paul van Workum. Hun missie is dat iedereen gebruik kan maken van apps, onder het motto: “iedereen appt”. Appt heeft als doel dat alle apps toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Appt richt zich op het ondersteunen van professionals die apps bouwen en helpt om toegankelijkheid vanaf het begin te borgen.

Meer over Stichting Appt vind je op hun website: appt.nl

Paul van Workum is mede-oprichter van Stichting Appt. Hij is projectleider en verantwoordelijk voor het opvolgen van meldingen over ontoegankelijke apps.

Jan Jaap de Groot is mede-oprichter van Stichting Appt. Hij is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de app en website.

Stichting Accessibility

Stichting Accessibility, onderdeel van Bartiméus, is een expertise organisatie die zich inzet voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.

Meer over Stichting Accessibility vind je op hun website: accessibility.nl

Irene Zijp is strategisch adviseur bij Accessibility. Zij is projectleider en verantwoordelijk voor de communicatie en marketing. Daarnaast volgt ze de meldingen over ontoegankelijke websites op.

Missie

Om te zorgen dat iedereen een app of een website kan gebruiken werken we samen met gebruikers. Het meldpunt helpt ontoegankelijke apps en websites in kaart te brengen. Vervolgens creëeren we bewustwording en kennis bij de aanbieders van deze apps en websites. Hierdoor kunnen zij hun apps en websites toegankelijk maken.

“De app Ontoegankelijk biedt een efficiënt en effectief meldpunt voor alle ontoegankelijke apps en websites.”

Visie

Het is belangrijk dat iedereen digitaal mee kan doen. De toegenomen digitalisering biedt veel kansen voor mensen met een beperking. Helaas blijken er vaak drempels te zijn waardoor apps en websites niet of slecht te gebruiken zijn. Wij willen een wereld waar alle apps en websites toegankelijk zijn voor alle mensen met of zonder beperking.

“In de toekomst ontwerpt en ontwikkelt iedereen apps en websites vanaf het begin toegankelijk.”