Over de app

Ontoegankelijk is een app om ontoegankelijke apps en websites mee te melden.

Waarom?

Steeds meer worden we geacht om een app of website te gebruiken om essentiële informatie te kunnen krijgen, te communiceren en om verzekeringen en bankzaken te regelen.

Helaas blijken de meeste apps en websites ontoegankelijk te zijn voor mensen met een beperking.

Er zijn wel mogelijkheden om dit te melden. Je kunt bijvoorbeeld de organisatie benaderen die de app of website aanbiedt, en hopen dat ze er iets mee doen. Je kunt ook via bepaalde websites een melding doen. Gebleken is echter dat het via deze formulieren melden vaak veel tijd kost voor de melder en organisatie. Om uit te vinden wat precies het probleem en de oorzaak hiervan is moet alle informatie namelijk beschikbaar zijn.

Door een melding te maken via de app Ontoegankelijk, kan de juiste informatie beter en sneller verkregen worden. Daarnaast wordt een overzicht verkregen van de hoeveelheid en soort meldingen. Met deze data kunnen we ons richten op de belangrijkste ontoegankelijke apps en websites waar gebruikers de meeste problemen mee ondervinden. Zo kunnen we niet alleen krachtiger werken, maar ook met meer resultaat.

Wat?

De app Ontoegankelijk is een gratis app die je kunt downloaden op je mobiel via de App Store of Google Play. De app is ontwikkeld door Stichting Appt dankzij een bijdrage van Cultuur Eindhoven en SIDN fonds. De app wordt nu in samenwerking met Stichting Accessibility en het Bartiméus fonds verder ontwikkeld.

Hoe?

Je maakt via je mobiel een melding van een ontoegankelijk onderdeel van een app of mobiele website. Je kunt eenvoudig de melding zelf doen. Je stuurt namelijk automatisch jouw gebruikersinstellingen mee die nodig zijn om het probleem op te lossen. Je stuurt naast de uitleg ook een schermafbeelding of schermopname van het probleem mee. Hierdoor kunnen de professionals direct zien wat er mis gaat en het probleem sneller oplossen.

Jij blijft op de hoogte van de stappen die wij en de professionals zetten. Met jouw hulp en onze toegankelijkheidskennis kan de aanbieder van de app of website aan de slag met de oplossing.