Over de app

Ontoegankelijk is een app om ontoegankelijke apps mee te melden.

Waarom?

We moeten steeds meer apps gebruiken om essentiële informatie te kunnen krijgen, te communiceren en om verzekeringen en bankzaken te regelen.

Helaas blijken de meeste apps ontoegankelijk te zijn voor mensen met een beperking.

Er zijn wel mogelijkheden om dit te melden. Je kunt bijvoorbeeld de organisatie benaderen die de app aanbiedt, en hopen dat ze er iets mee doen. Je kunt ook via bepaalde websites een melding doen. Gebleken is echter dat het via deze formulieren melden vaak veel tijd kost voor de melder en organisatie. Het is lastig om te bepalen wat het probleem precies is en wat de oorzaak hiervan is.

Door een melding te maken via de app Ontoegankelijk, kan de juiste informatie beter en sneller verkregen worden. Daarnaast wordt een overzicht verkregen van de hoeveelheid en soort meldingen. Met deze data kunnen we ons richten op de belangrijkste ontoegankelijke apps waar gebruikers de meeste problemen mee ondervinden.

Wat?

De app Ontoegankelijk is een gratis app die je kunt downloaden op je mobiel via de App Store of Google Play. De app is ontwikkeld door Stichting Appt dankzij een bijdrage van Cultuur Eindhoven en SIDN fonds. Met steun van het Bartiméus fonds is de app verder ontwikkeld. Meldingen worden opgevolgd door Abra.

Hoe?

Je maakt via je mobiel een melding van een ontoegankelijk onderdeel van een app. Een melding maken bestaat uit vier eenvoudige stappen. De app stuurt automatisch relevante instellingen van jouw toestel mee die nodig zijn om het probleem op te lossen. Na het maken van een melding raden we je aan om bijlagen toe te voegen om het probleem te verduidelijken.

Via de app en per e-mail word je op hoogte gehouden van de voortgang van jouw melding. Met jouw hulp en onze toegankelijkheidskennis kan de aanbieder van de app effectief aan de slag met een oplossing.