Plan app Ontoegankelijk branche-onderzoeken

Gepubliceerd op:
Aangepast op:

Via de app Ontoegankelijk worden nog steeds veel meldingen gemaakt. We zien dat steeds meer bedrijven de meldingen oppakken. Naast het verzamelen van losse meldingen, willen we meldingen gaan verzamelen per branche. We denken dat we hierdoor nog meer impact kunnen maken. Hiervoor hebben we natuurlijk wel jullie expertise nodig.

Het idee:

We gaan af en toe een bepaalde branche doorlichten. In plaats van een melding te maken over een losse willekeurige app of website, is het idee om meldingen over apps en websites uit specifieke branches te maken. Al deze meldingen samen geven organisaties uit deze branche een inzicht in hun toegankelijkheid.

Goed om te weten: je kan natuurlijk nog steeds meldingen maken van ontoegankelijke apps en websites uit andere branches.

Voordelen:

Wij denken dat meerdere meldingen tegelijkertijd zorgen dat organisaties effectiever aan de slag kunnen gaan. Wij maken van deze meldingen een mooi rapport en overhandigen deze aan iedere organisatie.

Doen jullie mee? 

De komende 2 weken gaan we zoveel mogelijk meldingen verzamelen over de apps van mediabedrijven. We gaan 3 april starten met het maken van de rapporten. Dit keer focussen we ons op alleen de apps.

Denk hierbij aan apps van bedrijven zoals de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, Het Financiële dagblad, Reformatorisch dagblad en het Nederlands dagblad. 

We beginnen bij de mediabedrijven en gaan als het succesvol is verder met andere branches. 

Testpanel

Naast het maken van meldingen zijn we sinds enige tijd ook begonnen met het uitvoeren van gebruikersonderzoeken in opdracht van organisaties. Vind je leuk om te helpen bij het testen van de toegankelijkheid van apps en websites? Meld je dan aan voor ons testpanel!