Hard werken loont - succesverhaal

Gepubliceerd op:
Aangepast op:

We hebben de App ontoegankelijk in oktober 2021 gelanceerd. Sindsdien hebben honderden gebruikers meer dan 300 meldingen gemaakt. Ondertussen zijn er al talloze succesverhalen. Graag delen we er 2 met jullie.

Zorg app:

Afgelopen maand hebben we eindelijk de ontwikkelaar van een belangrijke zorg app geïnspireerd. Ze gaan namelijk de eerste stappen zetten op gebied van toegankelijkheid. Over de app van deze organisatie hebben we 7 meldingen van verschillende gebruikers gekregen. Deze meldingen bevatten uiteenlopende fouten. De eerste stap is dat het team mee gaat doen op 12 juli tijdens de gratis kick-off training georganiseerd door stichting Appt. Wie weet is dat een mooi begin van nog veel meer stappen!

Game app:

Nog voor de lancering van app Ontoegankelijk kregen we een testmelding over een game app. Deze melding werd gedaan door een actieve gebruiker die ons ook regelmatig helpt met gebruikersonderzoeken. Afgelopen vrijdag kregen we bericht dat deze app eindelijk aangepast gaat worden. Het heeft 9 maanden geduurd, maar het doorsturen van 3 meldingen van 3 verschillende gebruikers en het blijven opvolgen heeft effect gehad! Hard werken loont.

Samen maken we de wereld melding voor melding toegankelijker. Doe je ook actief mee?