Eerste gebruikers bijeenkomst Ontoegankelijk.nl

Gepubliceerd op:
Aangepast op:

Sinds de app Ontoegankelijk begin oktober live is gegaan is het aantal melders en meldingen flink gegroeid. In de eerste drie maanden hebben we al 100 meldingen gehad en zijn de eerste aanpassingen van apps al gemaakt. Het doel van de app is dat gebruikers ontoegankelijke apps en mobiele websites kunnen melden via de app. De ervaring en input is heel belangrijk voor ons om meldingen succesvol door te kunnen zetten naar de app bouwers en te zorgen dat ze handvatten krijgen om de app en website optimaal toegankelijk te maken voor alle gebruikers.

De afgelopen week hebben we de eerste bijeenkomst gehad met een kerngroep gebruikers om uit te leggen waar we als ontoeganklijk.nl mee bezig zijn, waar we naar toe willen en hoe we samen het meldpunt verder kunnen ontwikkelen. Er waren 17 deelnemers bij deze aftrap aanwezig en er werden goede en mooie punten naar voren gebracht. Graag delen we nog met jullie de ambitie voor 2022, we hopen dit te kunnen realiseren met hulp van de gebruikers, sponsoren en belangenverenigingen.

Voor 2022 willen we graag:

  1. De app Ontoegankelijk uitbreiden naar meldingen voor mobiele websites
  2. Onderzoeken hoe we gebruikers kunnen ondersteunen bij hun digitale vaardigheden
  3. De app landelijke bekendheid gaan geven met ondersteuning van de gebruikers
  4. Actief met een groep gebruikers de top 100 apps en websites gaan onderzoeken op ontoegankelijkheid
  5. De data beschikbaar stellen voor gebruikers, zodat je gelijk kunt zien welke meldingen er al gedaan zijn, en kunt aanklikken als jij ook problemen ondervindt bij een al eerder gemeld probleem.
  6. Enkele belangrijke functionaliteiten doorontwikkelen die uit gebruikersfeedback zijn gekomen.

Er staat dus veel te gebeuren voor 2022 waarin we met elkaar belangrijke stappen willen zetten naar een betere toegankelijkheid van apps en websites. Mocht je ook mee willen doen download dan de app of neem contact op via onze contactpagina.